08/02/2020

Het beïnvloeden van beleid

Vergaderen is een onvermijdelijk onderdeel van een productief bestuursjaar. Vergaderen is vaak de gewezen manier om (commissie)werk te coördineren of om keuzes te maken. Helaas komt het nog geregeld voor dat vergaderingen lang duren, demotiveren en weinig productief zijn. Tijdens deze training leren we je het verschil tussen ‘druk zijn’ met vergaderen en ‘productief zijn’ dankzij vergaderen. In het verlengde hiervan ligt besluitvorming. Hoe kom je nou tot een effectief besluit waar iedereen verder mee kan? Ook voor deze vraag bieden we praktische handvatten zodat jullie zo effectief en efficiënt mogelijk verder kunnen!

Deze training is toegespitst op studenten die een bestuursfunctie vervullen en studenten die een grotere commissietaak uitvoeren. De training begint met basistheorie en -modellen en eindigt met praktische oefeningen waarmee de nieuwe vaardigheden die ontwikkeld zijn gelijk geoefend kunnen worden. Vooraf stemmen we met alle deelnemers af wat zij precies willen leren. Hiermee zorgen we ervoor dat tijdens deze training ook alle persoonlijke leerdoelen behandeld worden.

Wanneer de training voorbij is ga je vol goede moed de volgende vergadering tegemoet. Mocht je nou toch nog tegen dingen aanlopen kan je ons de rest van het jaar nog bereiken voor vragen!

Na afloop heb je geleerd:

  • Hoe je binnen de tijd blijft;
  • Hoe je op effectieve wijze besluiten neemt;
  • Wat een goed stappenplan voor een effectieve vergadering is;
  • Welke dingen er wel en niet in een vergadering horen;
  • Hoe om te gaan met deelnemers van een vergadering;
  • Wat het belang is van een goede agenda en hoe je deze maakt;
  • Dat efficiënt vergaderen ook echt een goed gevoel kan geven.

Het maximum aantal deelnemers voor deze training is 20. De training duurt ongeveer 2,5 uur.